Ten wykonany z sera o zdecydowanym smaku idealnie wzbogaci smak potraw.
Wykonanie jego jest na prawdę łatwe i szybkie.
Dzięki firmie Duda miałam przyjemność skosztować Ligawy wołowej, która jest niezwykle delikatna, soczysta i rozpływająca się w ustach. To oczywiście moje zdanie, wy swoje możecie wyrazić po jej wypróbowaniu, bo warto.
U nas królowała dziś na śniadanie, a dopełniał ją sos serowy.
Potrzebujemy:
- 500 g mleka
- 80 g sera ementaler, startego na tarce
- 30 g masła
- 30 g mąki pszennej
- 3 szczypty pieprzu czarnego
- 1/4 łyżeczki soli
- szczypta gałki muszkatołowej
Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i podgrzewamy cały czas mieszając. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilkę.
Można jeść na ciepło lub zimno, jak kto woli :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego