Tego szukasz?

15 lut 2017

Kuchnia roślinna. Smak zdrowia

Dzięki uprzejmości internetowej księgarni niePrzeczytane.pl mam możliwość zrecenzowania dla Was na prawdę pysznej pozycji książkowej zawierającej pięknie opracowane przepisy, ze zwięzłymi tekstami i estetycznymi zdjęciami.


Książka ta pokazuje nam, że jadalne mogą być każde części roślin jakie na co dzień zjadamy, a także tych, o których część społeczeństwa nie miała pojęcia. 


Książka podzielona jest na 5 rozdziałów, z których możemy czerpać inspiracje na dania z jadalnych kwiatów, liści i łodyg, strączków, korzeni i bulw oraz warzywnych owoców.

Każdy z rozdziałów ma swoisty wstęp, w którym możemy się dowiedzieć np., które kwiaty są jadalne, a które silnie trujące oraz do czego najlepiej pasują strączki.

Książka wydaje mi się być idealnym pomysłem na prezent, ponieważ bardzo cieszy oko, jest na prawdę rewelacyjnie wydana graficznie. 

Hummus z bobu, czy krem buraczany to tylko dwa z wielu przepisów jakie kryją się w "Kuchni roślinnej". Brzmi ciekawie? A jakże! 

"Doceń walory kuchni opartej na roślinach z pół, łąk i ogrodów!"

Jeżeli chcecie mieć tę książkę u siebie na półce, zapraszam na zakupy do księgarni internetowej niePrzeczytane.pl




1 komentarz:

Wszystkiego smacznego