Sałatka ta przeze mnie została tak nazwana, bo kiełbasa, a w tym wypadku kabanos i fasola kojarzą mi się nierozłącznie z fasolką po bretońsku.
Sałatki ryżowe są bardzo wdzięczne, wystarczy kilka dodatkowych składników i mamy pyszne, sycące danie. Ryż basmati od Sonko w tym wypadku wzbogacony jest o małe kolorowe ziarenka quinoa, które dodają sałatce niebywałego uroku.
Potrzebujemy:
- 2 torebki Ryżu basmati + quinoa 3 kolory od Sonko
- 1/2 dużej czerwonej papryki
- 5 lasek cienkiego kabanosa
- 20 marynowanych cebulek
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 1 puszka fasoli pinto
- 3/4 szklanki majonezu
- sól, pieprz
Ryż gotujemy wg wskazówek producenta i studzimy go.
Kabanosy kroimy w niewielkie kawałeczki.
Paprykę kroimy w kosteczkę, jaja również.
Cebulki kroimy w cienkie talarki.
Fasolę odsączamy z zalewy.
Wszystko razem mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego