Tego szukasz?

10 maj 2015

Frytki z piekarnika

Frytki, ulubiona potrawa dzieci i dorosłych. Prosty fast food, który uzależnia jak mało co, a to przecież tylko kawałek ziemniaka, który zwykle smażony w głębokim tłuszczu zyskuje chrupkość i miękkość zarazem. Ja czasami przygotowuje frytki w piekarniku, tak sobie myślę, że jest to ich nieco zdrowsza wersja.

Potrzebujemy:

*Oczywiście jeśli Wam się zwyczajnie nie chce odbierać i kroić ziemniaków na frytki możecie skorzystać z tych mrożonych, żaden problem.

Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry, a później w słupki. 
Na blachę od piekarnika wykładamy papier do pieczenia, smarujemy go nieco olejem i wysypujemy nasze frytki. 
Frytki skrapiamy olejem i posypujemy przyprawą. 
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 25 minut. Piekarnik musi być rozgrzany do 200°C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego