Tego szukasz?

3 maj 2015

Sos serowy Monray w towarzystwie Ligawy wołowej Duda.

Sos serowy pasuje idealnie do mięs i duszonych warzyw.
Ten wykonany z sera o zdecydowanym smaku idealnie wzbogaci smak potraw.
Wykonanie jego jest na prawdę łatwe i szybkie.
Dzięki firmie Duda miałam przyjemność skosztować Ligawy wołowej, która jest niezwykle delikatna, soczysta i rozpływająca się w ustach. To oczywiście moje zdanie, wy swoje możecie wyrazić po jej wypróbowaniu, bo warto.
U nas królowała dziś na śniadanie, a dopełniał ją sos serowy.

Potrzebujemy:
  • 500 g mleka
  • 80 g sera ementaler, startego na tarce
  • 30 g masła
  • 30 g mąki pszennej
  • 3 szczypty pieprzu czarnego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • szczypta gałki muszkatołowej
Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i podgrzewamy cały czas mieszając. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilkę. 
Można jeść na ciepło lub zimno, jak kto woli :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego