Tego szukasz?

6 gru 2016

Pasta z wędzonej makreli z pudrem z buraków

Połączenie lekko niecodzienne, ale pyszne. Wszystko za sprawą pudru zrobionego z suszonych buraków marki AMKEZ. Buraki te nadają się do wielu rzeczy, nawet do ugotowania zupy, a także takiej prostej pasty do kanapek jaką przygotowałam ja. Mam nadzieję, że się na nią skusicie, bo warto! Chciałam Wam jeszcze wspomnieć, że suszone buraki marki AMKEZ są bez jakichkolwiek dodatków, czysta ususzona natura, a plasterki wyglądają niemalże jak płatki róż, coś nieprawdopodobnego.


Potrzebujemy:
  • 1 wędzona makrela obrana ze skóry i ości
  • 2 garści suszonych buraków od AMKEZ
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • sól, pieprz
Suszone buraki mielimy w młynku lub dobrym blenderze kielichowym.

Makrelę wraz z pozostałymi składnikami również traktujemy blenderem na gładką pastę, to pozwoli nam na uniknięcie wpadki z niezauważoną ością, tak w razie czego ;)

Buraki łączymy z pastą z makreli i smarujemy ulubione pieczywo.

Pysznie, prosto, smacznie i zdrowo.


Instrukcja dla użytkowników Thermomixa:

Potrzebujemy:
  • 1 wędzona makrela obrana ze skóry i ości
  • 2 garści suszonych buraków od AMKEZ
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • sól, pieprz
Suszone buraki mielimy 1 min/obr. 10.
Dodajemy resztę składników i mieszamy 7 s/obr. 4.
Smarujemy pastą ulubione pieczywo.
Pysznie, prosto, smacznie i zdrowo.







   
zBLOGowani.pl

1 komentarz:

Wszystkiego smacznego