Puszysty, kremowy, idealny, dopełniony owocowym syropem. Po prostu wspaniały. Krem czekoladowy ze słodkich ziemniaków - batatów. Ten prosty deser postanowiłam dopełnić syropem z leśnych jagód od marki Krokus. Połączenie to okazało się być połączeniem idealnym. Deser ten, przy odpowiednim przygotowaniu nadaje się do podania najmłodszym. Używamy wtedy karobu i mleka roślinnego.
Potrzebujemy:
- 1 duży batat ugotowany do miękkości, bądź upieczony w piekarniku
- 2 łyżki kakao, bądź karobu
- 100 ml mleka roślinnego lub krowiego
- syrop z leśnych jagód od Krokus
Wszystkie składniki oprócz syropu blendujemy na gładką masę. Przekładamy do pucharków i schładzamy.
Przed podaniem polewamy syropem jagodowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego