Buraczki bardzo często pojawiają się na naszym stole. Właściwie to jestem osobą, której buraczki pasują do wszystkiego, a zamiast masła potrafię używać ćwikły. Ot taki ze mnie cudak ;)
Buraczki gwarantują nam poziom żelaza w normie, wierzę w to bardzo mocno i polecam je spożywać. Surówka ta dodatkowo wzbogacona jest o Mixu Nasion i Orzechów bez soli od Najlepszeprodukty.com, które dodają dodatkowego smaczku, ale także chrupkości.
Potrzebujemy:
- litrowy słoik marynowanych buraczków
- 2 łyżki Mixu Nasion i Orzechów bez soli od Najlepszeprodukty.com
- 1 cebula
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- sól, pieprz
Buraczki odcedzamy z marynaty i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Jeżeli macie w słoikach już starte buraczki, wystarczy pominąć ten krok, a surówka wyjdzie Wam doskonała.
Cebulkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do przetartych buraczków.
W misce mieszamy buraki, cebulę, mix nasion i orzechów, jogurt grecki oraz sól i pieprz.
Całość odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny, aby smaki mogły ze sobą "zagrać"
Surówka idealnie pasuje do mięs.
Kocham takie sałatki. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/