Przepyszne burgery, które możesz przygotować sam w domu.
Pokażę Ci jak prosto i w ekonomiczny sposób w cenie jednego burgera z fastfooda możesz mieć ich kilka :) i co najważniejsze, o wiele zdrowszych.
Pyszne, soczyste mięso, warzywa i pikantny Sos amerykański Fanex to wszystko to czego potrzebujesz, kiedy masz ochotę na coś konkretnego! :)
Potrzebujemy:
- 400 g mielonego mięsa wołowego
- sól i pieprz
- ser koryciński
- 4 bułki
- 4 liście sałaty masłowej
- 1 cebula
- ocet z białego wina lub jabłkowy
- 1 pomidor
- Sos amerykański Fanex
Mięso doprawiamy solą i pieprzem i formujemy 4 okrągłe burgery.
Cebulę kroimy na pół, następnie na pióra, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy ją octem i mieszamy.
Kotlety smażymy z obydwu stron po 3 minuty na suchej patelni, najlepiej grillowej. Pod koniec na kotletach kładziemy po plasterku sera korycińskiego.
W międzyczasie kroimy bułki na pół i rumienimy na drugiej patelni.
Pomidora kroimy w plastry.
Na bułkę nakładamy sos amerykański, następnie burgera, pomidora, piklowaną cebulkę, sałatę i górną część bułki posmarowanej sosem. Spinamy wykałaczką.
Podajemy od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego