Przepyszne, soczyste roladki drobiowe, w których zamknęłam tak cudowne smaki, że na prawdę nie mogłam się im oprzeć. Coś na wzór dewolaja, który także ma soczyste wnętrze i mimo, że to wciąż jest pierś z kurczaka, która zwykle wychodzi sucha, tutaj macie pewność, że panierka nie pozwoli uciec sokom z potrawy i Wasz obiad będzie przepyszny.
Potrzebujemy:
- 3 pojedyncze piersi z kurczaka
- 9 plastrów szynki parmeńskiej
- około 5 łyżeczek serka kanapkowego naturalnego
- sól, pieprz
- opakowanie Cykoria Panier panierka do mięsa, drobiu, warzyw i ryb
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- olej do smażenia
Każdą z pojedynczych piersi kroimy w poprzek włókien na 3 części i lekko je rozklepujemy tłuczkiem.
Nasze filety następnie oprószamy solą i pieprzem.
Każdy płat mięsa smarujemy serkiem kanapkowym i układamy na nim plaster szynki.
Następnie każdą roladkę dokładnie zawijamy i boki dociskamy do środka.
Jajka rozkłócamy z odrobiną wody.
Panier mieszamy razem z mąką w osobnym talerzu.
Każdą roladkę obtaczamy najpierw w panierze z mąką, później w jajku i kolejny raz w panierze z mąką.
Smażymy z obydwu stron na złoto pod przykryciem.
Podajemy na przykład z kaszą, sosem grzybowym i surówką.
Wiolu, dziękujemy za przetestowanie naszych produktów:)
OdpowiedzUsuń