Świeża sałatka ze zdecydowanym smakiem dipu czosnkowego. Sycąca za sprawą mięsnych kulek, odżywcza, za sprawą różnorakich warzyw, w postaci makaronów, czy kiełków.
Potrzebujemy (4 porcje):
Potrzebujemy (4 porcje):
Mięsne kulki:
- 400 g mielonej szynki wieprzowej
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 łyżka przyprawy uniwersalnej dietetta od e-condimenta
- pieprz
- mąka do obtoczenia kulek
- olej do smażenia
Sałatka:
- 1 główka sałaty lodowej
- 2 garści makaronu z surowego buraka
- 2 garści makaronu z surowej marchewki
- kiełki rzodkiewki
- ser koryciński z czarnuszką
- dip czosnkowy z błonnikiem od e-condimenta
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę mieszamy razem z mięsem, jajkiem, przyprawą, i pieprzem. Toczymy malutkie kulki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Dip czosnkowy z błonnikiem przygotowujemy wg wskazówek producenta.
Na półmisku układamy porwaną sałatę, makarony z warzyw, mięsne kulki, ser koryciński oraz kiełki rzodkiewki.
Całość polewamy dipem czosnkowym.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Dip czosnkowy z błonnikiem przygotowujemy wg wskazówek producenta.
Na półmisku układamy porwaną sałatę, makarony z warzyw, mięsne kulki, ser koryciński oraz kiełki rzodkiewki.
Całość polewamy dipem czosnkowym.
bardzo fajny i zdrowy przepis. Ja nie co zmodyfikowałem Twój przepis zamieniając mięso z wieprzowego na Wołowe. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuń