poniedziałek, kwietnia 24, 2017

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki o kremowym wnętrzu zapieczone z ulubionym serem są świetną propozycją na wegetariański obiad. Samo ciasto naleśnikowe bardzo dobrze się smaży, a gotowa mieszanka ułatwia życie. Mieszanka ta nie zawiera żadnych niepożądanych składników, co jest dla mnie niezwykle ważne. Naleśniki pełnoziarniste możemy podać na różne sposoby, na wytrawnie, na słodko, z mięsem, czy bez, zawsze będą smakowały wybornie i będą zdrowsze od klasycznych, na białej mące.


Potrzebujemy:

Naleśniki przygotowujemy wg wskazówek producenta.
Szpinak rozmrażamy na suchej patelni dodając suszony czosnek.
Kiedy szpinak już się rozmrozi i woda wyparuje, do szpinaku dodajemy całe jajko i energicznie mieszamy. Następnie wyłączamy źródło ciepła.
Do szpinaku z jajkiem dodajemy serek, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Odstawiamy.

Gotowe i usmażone naleśniki smarujemy farszem, składamy na 4 i zapiekamy na patelni posypując je utartym serem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger