wtorek, czerwca 27, 2017

Zapiekany kalafior

Niesamowity dodatek do obiadu, który może służyć również jako samodzielne danie. Pyszny, rozpływający się w ustach kalafior ze zniewalającą serową skorupką. Jest to jedna z lepszych form podania kalafiora, moim skromnym zdaniem ;)



Potrzebujemy:
  • 1 kalafior
  • wrzątek
  • 200 g wędzonego bundzu, u mnie Wyroby Naturalne
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • świeży koperek
Kalafiora dzielimy na różyczki i obgotowujemy al dente w osolonym wrzątku. Następnie go odcedzamy.
Bundz kruszymy i posypujemy nią kalafior ułożony w naczyniu żaroodpornym i posypujemy wierzch tartą bułką, solą i pieprzem. Zapiekamy 15 minut w 200 stopniach C.
Podajemy posypany świeżym koperkiem.



1 komentarz:

  1. Nigdy nie jadłam, ale musi smakować rewelacyjnie:) Kalafiorek pyszna sprawa :)

    OdpowiedzUsuń

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger