Niesamowity dodatek do obiadu, który może służyć również jako samodzielne danie. Pyszny, rozpływający się w ustach kalafior ze zniewalającą serową skorupką. Jest to jedna z lepszych form podania kalafiora, moim skromnym zdaniem ;)
Potrzebujemy:
- 1 kalafior
- wrzątek
- 200 g wędzonego bundzu, u mnie Wyroby Naturalne
- 3 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz
- świeży koperek
Kalafiora dzielimy na różyczki i obgotowujemy al dente w osolonym wrzątku. Następnie go odcedzamy.
Bundz kruszymy i posypujemy nią kalafior ułożony w naczyniu żaroodpornym i posypujemy wierzch tartą bułką, solą i pieprzem. Zapiekamy 15 minut w 200 stopniach C.
Podajemy posypany świeżym koperkiem.
Nigdy nie jadłam, ale musi smakować rewelacyjnie:) Kalafiorek pyszna sprawa :)
OdpowiedzUsuń