Risotto z doskonałym ryżem, z dużą ilością pieczarek i tylko i wyłącznie z naturalnymi przyprawami. Taką gotową mieszankę możecie przygotować w domu, aby cieszyć się risottem jak z najlepszej restauracji.
Do risotta proponuję delikatne kotlety pożarskie.
Potrzebujemy:
- Risotto z pieczarkami the Green Woodpecker Trill + składniki potrzebne do risotto (oliwa, wywar, parmezan, masło, sól, pieprz)
- podwójna pierś z kurczaka wraz ze skórą
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- 1 kajzerka
- sól, pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia
Risotto przygotowujemy wg wskazówek producenta, da nam to gwarancję przygotowania najpyszniejszego risotto z pieczarkami.
W międzyczasie pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przez maszynkę przepuszczamy również namoczoną i odciśniętą z wody kajzerkę.
Do zmielonego mięsa dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, jajko, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy i formujemy małe kotleciki.
Każdy kotlecik obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym. Smażymy do momentu, aż kotleciki się zezłocą z obydwu stron. Mięso z piersi kurczaka nie wymaga długiego czasu obróbki termicznej.
Wskazówka:
Żeby kotlety łatwiej się formowały i mięso nie lepiło do dłoni, można przed każdym kotlecikiem zamaczać ręce w czystej wodzie.
Kotlety mojego dzieciństwa <3
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis na obiad :)
OdpowiedzUsuń