Bardzo proste i pyszne połączenie. Stosuję je od dawna i jest takim moim kołem ratunkowym.
Obiad w 15 minut? To możliwe, spójrzcie sami! :)
Potrzebujemy:
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva
- passata pomidorowa 425 g LaSelva
- 1 łyżka białego kremu balsamicznego LaSelva
- makaron spaghetti pełnoziarniste 500 g LaSelva
- sól, pieprz
- świeże oregano
- wędzony ser
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy na nią rozgniecione ząbki czosnku i chwilę podsmażamy.
Bądźcie czujni, bo spalony czosnek nie smakuje rewelacyjnie ;)
Do czosnku dodajemy passatę. Całość smażymy razem około 2 minuty. Dodajemy krem balsamiczny, sól, pieprz. Całość mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania makaronu.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg wskazówek producenta. Zapewni Wam to ugotowanie makaronu al dente.
Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z sosem.
Podajemy od razu posypany startym serem i świeżym oregano, bądź innymi ulubionymi ziołami.
jadłabym!!
OdpowiedzUsuńmój luby musiałby dostać jeszcze mięsko do tego :D ale co tam :D