Kto nie czeka na przepyszne rozpływające się w ustach młode ziemniaki? To niesamowite jak potrafią być pyszne! Odpowiednio przygotowane mogą być również chrupiące. I pomysłem na takie wykonanie chcę się dzisiaj z Wami podzielić. :)
Chrupiące młode ziemniaczki to doskonałe danie z piekarnika, do którego ketchup pasuje idealnie.
Młode ziemniaczki są przepyszne same w sobie, a jeżeli dodamy do nich chrupkość to nie jesteśmy w stanie się im oprzeć.
Chrupiące młode ziemniaczki to doskonałe danie z piekarnika, do którego ketchup pasuje idealnie.
Młode ziemniaczki są przepyszne same w sobie, a jeżeli dodamy do nich chrupkość to nie jesteśmy w stanie się im oprzeć.
Potrzebujemy:
- młode ziemniaki w dowolnej ilości
- żółty wędzony ser
- sól
Młode ziemniaki obieramy lub dokładnie myjemy (to zależy od tego, czy lubicie tą cieniutką skórkę na młodych ziemniakach.
Młode ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
Młode ziemniaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko zgniatamy, na przykład tłuczkiem, ale nie do końca. Ziemniaki mają być "plackami" o wysokości około 1 cm.
Tak przygotowane młode ziemniaki posypane startym serem, zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w 200 stopniach C.
Podajemy z ulubionym ketchupem. U mnie jest to ketchup Kotlin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego