Potrzebujemy:
- 1 opakowanie bio makaronu orkiszowego jeżyki, do kupienia TUTAJ
- 3 uda z kurczaka
- pół papryki czerwonej
- 1 duża marchew
- 1 duża cebula
- 2 łyżki przyprawy warzywnej bez soli i glutaminianu
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka śmietany 18%
- łącznie około 700 ml wody (podlewanie plus sos)
- dwie łyżki oleju rzepakowego
Olej rozgrzewamy na patelni i wkładamy na niego oprószone mąką uda z kurczaka, następnie pokrojoną w talarki cebulę, pokrojoną w paski czerwoną paprykę i pościnaną obierakiem marchew, właściwie dowolność w marchwi wskazana, byleby nie za grubo.
Na koniec po wyłączeniu palnika, dodajemy łyżkę śmietany i rozprowadzamy w sosie.
*Jeśli ktoś używa soli to można ją dodać na etami dodawania przyprawy warzywnej.
Dodatkiem jest rukola skropiona olejem konopnym, notabene bardzo zdrowym, który możecie nabyć również w GR Pliczko, TUTAJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego