Tego szukasz?

23 sty 2015

Guacamole - czyli co najlepszego zrobić z awokado.

Guacamole..
Przepyszna pasta na kanapki, np. :)
My zjedliśmy ją z podpieczonym chlebkiem. W takiej oto formie:


Co by dużo nie mówić to Oskar zajadał się tostami jak niczym innym jeszcze w życiu, no.. poza mlekiem mamusi, bo ono najlepsze :D

Potrzebujemy:

  • 1 dojrzałe awokado (ociupinkę podjedliśmy bez niczego :D)
  • dwie łyżki soku z cytryny
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku (bez obaw, nie ma przeciwwskazań, co do dawania go dzieciom, po 6 miesiącu można, my zaczęliśmy po 7)
  •  1 jajko ugotowane na miękko pokrojone w byle jaką kosteczkę
  • dwie łyżki serka naturalnego bądź jogurtu
Miąższ z awokado rozgniatany widelcem i polewamy sokiem z cytryny, mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy resztę składników. Dobrze mieszamy.


U nas chlebek podpieczony w tosterze i pokrojony na paseczki posmarowany grubo guacamole :)


Tutaj w trakcie pierwszego kęsa


Tutaj najedzony i uśmiechnięty :D
dziecko brudne to dziecko szczęśliwe
#BLW rządzisz!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego