Przepyszna pasta na kanapki, np. :)
My zjedliśmy ją z podpieczonym chlebkiem. W takiej oto formie:
Co by dużo nie mówić to Oskar zajadał się tostami jak niczym innym jeszcze w życiu, no.. poza mlekiem mamusi, bo ono najlepsze :D
Potrzebujemy:
- 1 dojrzałe awokado (ociupinkę podjedliśmy bez niczego :D)
- dwie łyżki soku z cytryny
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku (bez obaw, nie ma przeciwwskazań, co do dawania go dzieciom, po 6 miesiącu można, my zaczęliśmy po 7)
- 1 jajko ugotowane na miękko pokrojone w byle jaką kosteczkę
- dwie łyżki serka naturalnego bądź jogurtu
Miąższ z awokado rozgniatany widelcem i polewamy sokiem z cytryny, mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy resztę składników. Dobrze mieszamy.
U nas chlebek podpieczony w tosterze i pokrojony na paseczki posmarowany grubo guacamole :)
Tutaj w trakcie pierwszego kęsa
Tutaj najedzony i uśmiechnięty :D
dziecko brudne to dziecko szczęśliwe
#BLW rządzisz!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego