Tego szukasz?

5 mar 2015

Placki ziemniaczane. Chrupiące i złociste cuda.

Placki ziemniaczane, takie proste, a jakie pyszne!
Nie znam nikogo kto ich nie lubi, serio.
Chrupiące, złociste, pachnące. . Palce lizać!

Potrzebujemy:
  • 750 g obranych ziemniaków
  • 100 g obranej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jaja
  • 70 g mąki pszennej 
  • łyżeczka soli
  • pół łyżeczki mielonego  pieprzu czarnego
  • olej do smażenia
Ziemniaki ścieramy na tarce. Cebulę kroimy bardzo drobno w kosteczke. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki z przepisu łączymy ze sobą.
Smażymy na patelni z obu stron do zezłocenia. :)
U nas podane z sosem jogurtowo pieprzowym. 


Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego