Tego szukasz?

27 kwi 2015

Jajeczne babeczki

A wiecie gdzie te babeczki przygotowałam?
W parowarze moi drodzy, bez użycia piekarnika ;)
Babeczki są przepyszne, najedliśmy się z Oskarem niesamowicie.

Potrzebujemy:
  • 3 jajka
  • 1 marchewka
  • 100 g mięsa, może być królik albo indyk
  • 2 łyżki zielonego groszku
  • pół pomidora
  • 1/4 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków tymianku i bazylii

Mięso mielimy lub drobno szatkujemy. 
Marchew ścieramy na tarce na drobnych oczkach. 
Pomidora kroimy w kostkę. 
Cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno.
Listki tymianku i bazylii siekamy.
Żółtka mieszamy razem z reszta składników, a białka ubijamy na sztywną pianę. 
Do masy z żółtek i warzyw dodajemy 2 łyżki ubitych białek, aby nieco rozrzedzić całość. Następnie delikatnie łączymy z resztą ubitych białek. 
Wypełniamy silikonowe foremki do babeczek praktycznie po same brzegi, włączamy parowar na 20 minut i gotowe :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego