Chciałam polecić Wam, aby robić je długo, na wolnym ogniu, aby rozpadło się samo, w sensie poszarpały się jego włókna.
Potrzebujemy:
- pół opakowania makaronu świderki z Omega 3 od Makarony Polskie
- 1 udo indycze ze skórą
- 1 duża cebula
- 2 łyżki domowej vegety (susz warzywny, sól morska i kurkuma)
- woda do podlewania mięsa
- pieprz
Rozgrzewamy patelnię i na nią kładziemy udo skórą do dołu, smażymy na wolnym ogniu, aż skóra uwolni swój tłuszcz.
Następnie cebulę kroimy na talarki i wrzucamy na patelnię. Cebula musi się zbrązowić, mięso również nieco, aby sos miał odpowiedni kolor.
Podlewamy niewielką ilością wody, co jakiś czas ją uzupełniając. I tak.. jakieś 3 h.
Pod koniec gotujemy makaron wg wskazówek producenta.
Z patelni wyjmujemy udo i szarpiemy całe włokna, bądź kawałki, wszystko zależy od tego jak długo wytrzymacie nad patelnią ;)
Mięso dodajemy do sosu i mieszamy, aby się razem wszystko połączyło.
Przygotowujemy buraczki:
Dwa marynowane buraczki kroimy w kosteczkę, połowę cebuli również. Łączymy z jogurtem i doprawiamy pieprzem. Warto, aby sałatka miała chwilę, aby się "przegryźć" nawzajem wszystkimi smakami.
Na talerz wykładamy makaron, na niego sos z mięsem, obok naszą sałatkę. :)
Pod koniec gotujemy makaron wg wskazówek producenta.
Z patelni wyjmujemy udo i szarpiemy całe włokna, bądź kawałki, wszystko zależy od tego jak długo wytrzymacie nad patelnią ;)
Mięso dodajemy do sosu i mieszamy, aby się razem wszystko połączyło.
Przygotowujemy buraczki:
- 2 marynowane buraczki
- pół cebuli
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- szczypta pieprzu
Dwa marynowane buraczki kroimy w kosteczkę, połowę cebuli również. Łączymy z jogurtem i doprawiamy pieprzem. Warto, aby sałatka miała chwilę, aby się "przegryźć" nawzajem wszystkimi smakami.
Na talerz wykładamy makaron, na niego sos z mięsem, obok naszą sałatkę. :)
Co za glupota. Pulled turkey robi sie w piekarniku a nie na patelni.
OdpowiedzUsuń