Tego szukasz?

3 kwi 2015

Schab w majeranku.

Schab w majeranku ma ciekawą zieloną skórkę, która idealnie współgra z wielkanocnym stołem. Kto wie, może przywoła wiosnę tej zimy, czy wiosny.. już sama nie wiem jak to z tą pogodą jest ;)

Potrzebujemy:
  • 1,3 schabu
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • płaska łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu
Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z resztą przypraw.
Mięso myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem. Następnie nacieramy je przyprawami i wkładamy do rękawa do pieczenia.
Mięso umieszczamy w lodówce na 24 h po czym pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 90 minut.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego