Szybki obiad zawsze w cenie!
Czy nie jest tak?
Oczywiście, że jest i każdy ma chwile słabości oczywiście ;)
Dziś obiad szybki i smaczny.
Do przygotowania mięsa użyłam jedynie staropolskiej przyprawy do mięs od Rafex, w której znajduje się: sól, chili, papryka słodka, imbir, ziele angielskie mielone, kozieradka, goździki, majeranek, czosnek, cynamon, kolendra.
Do przygotowania piersi z kurczaka potrzebujemy:
- pojedyncza pierś z kurczaka
- przyprawa staropolska do mięs
- 1 jajko
- 5 łyżek bułki tartej
- 1 łyżka czarnego sezamu
- 2 łyżki otrąb żytnich
Następnie rozkłócamy jajko i przygotowujemy panierkę z bułki tartej, czarnego sezamu i otrąb.
Pierś maczamy najpierw w jajku, a później w naszej mieszance i smażymy na głębokim tłuszczu, bądź pieczemy w piekarniku w 175°C przez 15 minut.
Marchewka do obiadu:
- 4 marchewki
- pół pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki masła
- szczypta soli i pieprzu
Marchew gotujemy w wodzie do miękkości.
Następnie kroimy ja w kostkę. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do marchewki.
Masło rozpuszczamy w rondelku i chwilę dusimy razem z marchewką i natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego