Tego szukasz?

29 maj 2015

Marchewka z bułką tartą i natką pietruszki.

Porcja warzyw, nawet czasami nie zdajemy sobie sprawy jak jest dla nas ważna.
Marchewka, może nie jest zbyt trafionym dietetycznie produktem w formie gotowanej, niemniej warto sobie na nią od czasu do czasu pozwolić, bo jest pyszna i niemal zwala z nóg.
Jeśli nigdy nie jedliście jej w takiej formie, to namawiam do spróbowania mojego przepisu - dla mnie to jeden ze smaków dzieciństwa. <3

Potrzebujemy:
Marchewki obieramy i gotujemy do miękkości.
Następnie odcedzamy, chwilę studzimy, aby dało się je dotknąć i kroimy w kostkę.
Na patelni roztapiamy masło i wsypujemy na nie bułkę tartą. Rumienimy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Następnie przesypujemy do naczynia, w którym mamy pokrojoną marchewkę.
Natkę pietruszki drobno siekamy i również dodajemy do marchewki.
Całość mieszamy, aż bułka pokryje kostki marchewki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego