Nie ukrywam, że to jedna z moich ulubionych.
Potrzebujemy:
- główka młodej kapusty
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki majonezu, ja robiłam własny jajeczny majonez, przepis na niego możecie znaleźć na blogu ;)
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1,5 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki soli
- pieprz do smaku
Kapustę szatkujemy i zasypujemy solą, aby puściła sok. Można ją pougniatać wtedy sok zostanie uwolniony znacznie szybciej i już po 15 minutach, będzie można odsączyć sok i działać dalej.
Mieszamy, aż wszystko się doskonale ze sobą połączy. Myślę, że warto ukręcić swój majonez, który jest odpowiednio doprawiony. Mamy wtedy gwarancję, że nasza surówka zyska pełnię smaków.
Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, aby wszystkie smaki miały chwilę czasu na zawarcie ze sobą "przyjaźni".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego