niedziela, maja 31, 2015

Pasta jajeczna z łososiem. Kanapeczki dla maluszka

Czasami tak jest, że zostaje kawałek ryby, mięsa, gotowanych warzyw, kaszy itd..
Nie wiecie co z nimi zrobić? Proponuję pasty na kanapki. Będzie to świetna odmiana dla Was i Waszych dzieci i taką "nowość" na pewno zjecie ze smakiem.

Potrzebujemy:
  • kawałek łososia, mi został taki wielkości 3x3 cm, miałam parowany
  • łyżeczka łuskanych ziaren konopii, do nabycia TUTAJ
  • 1 ugotowane jajko
  • 1 łodyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka masła w temperaturze pokojowej
  • szczypta białego pieprzu
  • opcjonalnie sól
Łososia obieramy z ewentualnych ości i rozgniatamy widelcem razem z jajkiem.
Dodajemy do nich posiekaną natkę pietruszki i resztę składników. Mieszamy.
Podajemy na świeżym chrupiącym pieczywie. :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger