Właściwie jest to bardzo proste. Najtrudniejszą rzeczą jest znalezienie miejsca odpowiedniego do zbiorów owych płatków. Później pójdzie Wam na prawdę szybko, łatwo i przyjemnie ;)
Potrzebujemy:
- 160 g płatków dzikiej róży
- 160 g cukru pudru
Jest zasada, tyle ile masz płatków dzikiej róży, tyle dodajesz cukru pudru. Łatwo przeliczyć.
Najlepiej będzie jeśli pozbędziecie się białych końcówek z płatków, które są gorzkie.
Do malaksera/blendera/Thermomixa wrzucamy cukier puder i płatki róż.
Ucieramy dopóki płatki ładnie się nie zblendują, a cukier rozpuści w sokach puszczonych przez płatki.
Oczywiście płatki powinny być całkiem suche, trzeba je zbierać najlepiej wczesnym wieczorem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego