Ja użyłam kiełbasy podwawelskiej Hańderek, która idealnie pasuje do tej pasty pod względem smaku, konsystencji i aromatu.
Potrzebujemy:
- 30 g cebuli
- 200 g kiełbasy, u mnie kiełbasa podwawelska Hańderek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 50 g majonezu
- 1 łyżeczka musztardy ostrej
- sól, pieprz
- szczypiorek
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy na prawie gładką pastę. Ja dodatkowo obrałam wędlinę ze skóry ;) Pastę wyłożyć do słoika lub miseczki, ozdobić posiekanym szczypiorkiem.
Instrukcja dla użytkowników Thermomixa:
Potrzebujemy:
- 30 g cebuli
- 200 g kiełbasy, u mnie kiełbasa podwawelska Hańderek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 50 g majonezu
- 1 łyżeczka musztardy ostrej
- sól, pieprz
- szczypiorek
Do naczynia włożyć cebulę pokrojoną na połówki, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Zgarnąć łopatką kawałki cebuli ze ścianek naczynia i w razie konieczności powtórzyć czynność.
Dodać resztę składników, oprócz szczypiorku i zmiksować 25 s/obr. 7.
Pastę wyłożyć do słoika lub miseczki, ozdobić posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego