Tego szukasz?

16 paź 2016

Rozgrzewające talarki

Do pochrupania w jesienne popołudnia proponuję prostą i szybką przekąskę na rafinowanym oleju rzepakowym, którego zwykle używam do smażenia potraw.


Potrzebujemy:
  • Kilka talarków dyni, 
  • Kilka talarków cukinii
  • 2 łyżki rafinowanego oleju rzepakowego
  • Sól, pieprz do smaku 

Na patelnię wlewamy olej i go dobrze rozgrzewamy. Układamy talarki dyni i cukinii. Smażymy przez chwilę, aż się lekko podsuszą i zarumienią. Doprawiamy solą i pieprzem.

Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także za to, że jest uniwersalny i zdrowy. Pasuje na słodko i na słono. Aż żal, że jest tak niedoceniany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego