Potrzebujemy:
- 3 kubeczki deseru KOKO YOGO o smaku naturalnym BIO
- 200 g mąki pszennej
- 2 jaja
- 30 g oleju kokosowego
Wszystkie składniki miksujemy i odstawiamy na 5 minut, aby ciasto odpoczęło.
Na rozgrzanej patelni smażymy małe placuszki z obydwu stron.
Oprócz deseru kokosowego o naturalnym smaku miałam również możliwość spróbować innych specjałów np. Deseru KOKO YOGO z dodatkiem mango, które miało pyszny posmak mango oraz żywy słoneczny kolor. Próbowałam również deseru Yagły Yogo o smaku naturalnym, oprócz tego, że zawiera żywe kultury bakterii to świetnie nadaje się na szybkie śniadanie zamiast tradycyjnej jaglanki.
Desery KOKO Yogo charakteryzuje lekko kwaśny posmak za sprawą żywych kultur bakterii, które są świetnym probiotykiem.
Takie placuszki mogłabym jeść codziennie. :)https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuń