Szybkie danie nawet z makaronu ugotowanego dzień wcześniej. Czyli takie danie resztkowe. Takie też się przydają :) Ja ugotowałam swój makaron tego samego dnia, wiec nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić tak samo. :) Makarony Babuni zachowują sprężystość i świeżość jeśli są ugotowane wg wskazówek producenta, namawiam do tego, aby trzymać się instrukcji, bo nie ma nic gorszego niż rozgotowany makaron, zgodzicie się ze mną?
Potrzebujemy:
- 2 szklanki ugotowanego makaronu 5 jajecznego krajanka rędzińska z kurkumą EK Mak Makarony Babuni Ryszard Kaczorowski
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 100 g smażonej kiełbasy
- 1/2 szklanki duszonej kapusty
- olej do smażenia
Makaron mieszamy z jajkiem, mąką, jogurtem, sodą, rozgniecionym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy olej nakładamy po łyżce "ciasta", lekko rozpłaszczamy. Na makaron nakładamy nadzienie z pokrojonej w kostkę kiełbasy, usmażonej na rumiano i duszonej kapusty. Na farsz nakładamy ponownie łyżkę makaronu i staramy się zakryć nasz farsz.
Smażymy pod przykryciem z obydwu stron na rumiano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego