sobota, kwietnia 22, 2017

Roladki drobiowe

Przepyszne, soczyste roladki drobiowe, w których zamknęłam tak cudowne smaki, że na prawdę nie mogłam się im oprzeć. Coś na wzór dewolaja, który także ma soczyste wnętrze i mimo, że to wciąż jest pierś z kurczaka, która zwykle wychodzi sucha, tutaj macie pewność, że panierka nie pozwoli uciec sokom z potrawy i Wasz obiad będzie przepyszny. 


Potrzebujemy:


Każdą z pojedynczych piersi kroimy w poprzek włókien na 3 części i lekko je rozklepujemy tłuczkiem. 
Nasze filety następnie oprószamy solą i pieprzem.
Każdy płat mięsa smarujemy serkiem kanapkowym i układamy na nim plaster szynki.
Następnie każdą roladkę dokładnie zawijamy i boki dociskamy do środka. 
Jajka rozkłócamy z odrobiną wody.
Panier mieszamy razem z mąką w osobnym talerzu.
Każdą roladkę obtaczamy najpierw w panierze z mąką, później w jajku i kolejny raz w panierze z mąką.
Smażymy z obydwu stron na złoto pod przykryciem.
Podajemy na przykład z kaszą, sosem grzybowym i surówką.

1 komentarz:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger