Pyszny, szybki i pełen smaku sos do makaronu, którego przygotowanie nie zajmie Wam więcej czasu niż ugotowanie makaronu. Smażymy tylko na bardzo dobrej jakości paście kokosowej BIO i maśle klarowanym GHEE od Pięć Przemian.
Potrzebujemy:
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki pasty kokosowej BIO od Pięć Przemian
- 1 łyżka masła klarowanego GHEE od Pięć Przemian
- 1 mały słoiczek pesto bazyliowego
- 300 g sera korycińskiego
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 1 szklana napoju kokosowego (mleka w kartonie)
- sól, pieprz
Cebulę kroimy w małą kosteczkę. Czosnek również siekamy na jak najmniejsze kawałeczki.
Na patelni rozgrzewamy pastę kokosową i masło klarowane. Podsmażamy na nich cebulę i czosnek. Kiedy te się lekko zarumienią dodajemy starty lub pokruszony ser koryciński i czarnuszkę.
Następnie do roztopionego sera dodajemy pesto i mleko kokosowe, mieszamy na wolnym ogniu do połączenia się składników. Blendujemy, aby nadać sosowi kremowości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron gotujemy wg wskazówek producenta i łączymy z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego