Prosta i aromatyczna zupa z bogactwem składników, które możecie wymieniać według własnych upodobań. Zupę tę przygotujecie w parę chwil, a chyba żadna z zup tak nie cieszy smakiem i wizualnym pięknem jak Miso.
Potrzebujemy (2 porcje):
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 1/2 łyżeczki Miso Hatcho
- 1 kostka makaronu (semolinowego) pełnoziarnistego noodle bio
- 4 jaja przepiórcze
- 4 pieczarki
- 6 plasterków tofu
- szczypiorek
- masło klarowane
- sól, pieprz
- sezam
Makaron zalewamy wrzątkiem i trzymamy pod przykryciem przez 9 minut, następnie go odcedzamy.
Bulion podgrzewamy i dodajemy do niego pastę miso. Dokładnie mieszamy. Bulion musi być bardzo gorący.
Pieczarki kroimy w grube plastry i smażymy na maśle klarowanym, do zrumienienia. Doprawiamy solą i pieprzem.
Tofu oprószamy solą i pieprzem i również podsmażamy na odrobinie masła klarowanego.
Jaja przepiórcze gotujemy na twardo, następnie obieramy i kroimy na połówki.
Szczypiorek siekamy ukośnie.
W miseczce układamy makaron, zalewamy go bulionem. Na górze układamy pozostałe składniki i posypujemy sezamem. Jemy od razu.
Wpis powstał przy współpracy ze sklepem ze zdrową żywnością biogo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego