Tego szukasz?

26 maj 2017

Wegetariańska zupa miso

Prosta i aromatyczna zupa z bogactwem składników, które możecie wymieniać według własnych upodobań. Zupę tę przygotujecie w parę chwil, a chyba żadna z zup tak nie cieszy smakiem i wizualnym pięknem jak Miso.


Potrzebujemy (2 porcje):

Makaron zalewamy wrzątkiem i trzymamy pod przykryciem przez 9 minut, następnie go odcedzamy.
Bulion podgrzewamy i dodajemy do niego pastę miso. Dokładnie mieszamy. Bulion musi być bardzo gorący.
Pieczarki kroimy w grube plastry i smażymy na maśle klarowanym, do zrumienienia. Doprawiamy solą i pieprzem.
Tofu oprószamy solą i pieprzem i również podsmażamy na odrobinie masła klarowanego.
Jaja przepiórcze gotujemy na twardo, następnie obieramy i kroimy na połówki.
Szczypiorek siekamy ukośnie.
W miseczce układamy makaron, zalewamy go bulionem. Na górze układamy pozostałe składniki i posypujemy sezamem. Jemy od razu.



Wpis powstał przy współpracy ze sklepem ze zdrową żywnością biogo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego