Tego szukasz?

26 maj 2017

Grillowany łosoś z pomidorkami koktajlowymi

Danie tak szybkie, że aż chciałoby się je nazwać fast foodem! ;)
Pyszna ryba w towarzystwie genialnie słodko kwaśnych pomidorków koktajlowych przygotowanych wg pomysłu genialnych ludzi z A+A Morskie Delikatesy. Potwierdzam, są obłędne! :) Miałam wykombinować coś innego, ale przedstawiliście to w taki sposób, że nie było opcji, żebym się na nie nie skusiła :D 
Dość prywaty, przenieśmy się na listę składników tego obłędnie pysznego dania.


Potrzebujemy (2 porcje):
Makaron noodle przygotowujemy wg wskazówek producenta.
Pieczarki kroimy w grube plastry i smażymy na patelni na łyżce masła klarowanego, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rumiano.
Na patelni grillowej rozgrzewamy 1 łyżkę masła klarowanego i kładziemy na nią filet z łososia, z którego wcześniej odcinamy skórę. Grillujemy z obydwu stron tylko do momentu "ścięcia" się mięsa. na koniec lekko oprószamy solą i pieprzem.
Pomidorki kroimy na połówki, a bazylię drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pomidorki i bazylię, chwilę smażymy i dodajemy makaron.
Podajemy w towarzystwie cytryny, pieczarki posypujemy sezamem.


Przepis powstał przy współpracy ze sklepem A+A Morskie Delikatesy, który możecie odwiedzić w Hali Blaszak przy ulicy Poleskiej 50, a także na EkoBazarze i Lokalnym Rolniku! :)

5 komentarzy:

  1. Przepisy na tym blogu wyglądają naprawdę przepysznie! :) Jak wypróbuję któryś z nich, dam znać jak mi smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis wydrukowany i bedzie na niedzielny obiad ! :) Dzieki za inspiracje ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubie takie przepisy za ich prostotę ;) Drukuję i w przyszłym tygodniu zrobię! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajna stronka, zapisuję do ulubionych. Pozdrowienia i dzięki za przepis!

    OdpowiedzUsuń
  5. Taki fastfood to mógłbym wcinac codziennie 😂 uwielbiam łososia

    OdpowiedzUsuń

Wszystkiego smacznego