Tego szukasz?

27 sie 2017

Fasolka szparagowa z kabanosem

Fasolka szparagowa jest bardzo zdrowym warzywem i jeżeli tylko macie do niej dostęp i choć trochę  ją lubicie - warto pokombinować, dlatego że z jednego warzywa możemy uzyskać ferie smaków. Tradycyjnie podaje się ją z zarumienioną bułką tartą, ale dziś mam dla Was coś co powala na kolana i jest świetnym dodatkiem do obiadu. Ba! Może nawet stanowić jego całość. Do przygotowania tego dania użyłam różnych gatunków fasolki szparagowej, a także przepysznych kabanosów z Masarni Urbanowscy z krótkim składem.

Fasolka szparagowa z kabanosem

Potrzebujemy:



Fasolkę myję i odcinam końcówki. Następnie gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzam, studzę i kroję na 2 cm kawałeczki.

Kabanosy kroję w plasterki i obsmażam lekko na klarowanym maśle z rozgniecionym ząbkiem czosnku.

Do przesmażonego kabanosa dodaję fasolkę pokrojoną w paseczki i posiekany koper, całość duszę ze sobą pod przykryciem około 3 minuty, aby całość miała taką samą temperaturę. Doprawiamy solą i pieprzem.

My taką fasolkę zjedliśmy z kaszą jaglaną i mizerią. :)

Kabanosy Urbanowscy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego