czwartek, października 05, 2017

Jogurtowa chrupka z powidłami

Kiedy mam ochotę na małe co nieco, a chcę żeby to wciąż było zdrowe i niskokaloryczne sięgam po deser z powidłami marki Krokus, które nie zawierają ani grama dodawanego cukru. Są to same owoce zamknięte w słoiczku. Te kwaśne zwykle w połączeniu z naturalnie słodkim jabłkiem są wprost fenomenalne. 


Potrzebujemy:
  • 6 łyżeczek jogurtu greckiego, można zastąpić naturalnym
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżki preparowanej pszenicy w miodzie


Jogurt mieszam z nasionami chia i miodem, odstawiam na 15 minut, aby nasiona się zżelowały.
Na dno pucharka wsypuję pszenicę, na niej układam jogurt z chia, a na górę kładę kleks ze zdrowych powideł bez cukru marki Krokus.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger