Wyborny, delikatny i szybki obiad, kiedy z dnia poprzedniego zostanie Wam pieczona pierś kurczaka.
Połączenie rozmarynu i jogurtu wraz z pieczonym mięsem stanowi idealny sos dla cudownego kształtu makaronu, jakim są farfalle.
Potrzebujemy:
Połączenie rozmarynu i jogurtu wraz z pieczonym mięsem stanowi idealny sos dla cudownego kształtu makaronu, jakim są farfalle.
Potrzebujemy:
- 2 łyżki oliwy z oliwek LaSelva
- pojedyncza pierś z pieczonego kurczaka
- 1/2 słoiczka rozmarynu w oliwie z oliwek LaSelva
- 5 łyżek jogurtu greckiego
- sól, pieprz
- 1 opakowanie makaronu farfalle 500 g LaSelva
Pierś z kurczaka kroimy w poprzek włókien w plastry.
Wrzucamy mięso do garnka z oliwą i podgrzewamy. Mięso rozpadnie nam się na pojedyncze włókna.
Rozmaryn z zalewy obieramy z gałązek i same listki bardzo drobno siekamy. Rozmarynowe liski z oliwy z oliwek są dość miękkie, co wg mnie jest bardzo korzystne.
Posiekane listki wrzucamy do mięsa. Kiedy mięso jest już dostatecznie podgrzane dodajemy jogurt, doprawiamy i jak najszybciej wyłączamy źródło ciepła.
Makaron gotujemy wg wskazówek producenta i od razu mieszamy z sosem.
Podajemy z dużą ilością natki pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego