Tego szukasz?

16 paź 2017

Napój kokosowo - truskawkowy z tapioką

Zapewne dało się już zauważyć, że jestem kokosoholiczką!

Nie wyobrażam sobie życia bez smaku kokosa, ono nie miałoby sensu, nie miałoby "tego czegoś", z kokosów czerpię naprawdę ogromną przyjemność. 

W napoju jaki przygotowałam znajdziecie nie tylko cudowne małe przezroczyste kuleczki tapioki, ale także niebiańską konfiturę z kokosa. To po prostu odkrycie roku! Pokażę ją Wam jeszcze na moim Instagramie, obiecuję. Żeby się z nią lepiej smakowo zapoznać proponuję kliknąć na nią w wymienionych przeze mnie składnikach. Nie zawiedziecie się, jest warta swojej ceny :)

Do tego mrożone truskawki, które schładzają napój, a także galaretka kokosowa, która wygląda niesamowicie interesująco. Smakuje również rewelacyjnie. Wielbiciele kokosa będą zachwyceni.


Potrzebujemy (2 napoje):

Ja swój napój przyrządziłam w słoiczku o pojemności szklanki. Bardzo dobrze jeśli szklanka w jakiej będziecie przyrządzali napój będzie wysoka, wtedy warstwy są bardziej widoczne, a całość prezentuje się niesamowicie.

W rondelku zagotowujemy wodę (2 szklanki) wraz z łyżką cukru. Do wrzątku wrzucamy naszą tapiokę i gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. Ugotowane perełki będą sprężyste i przezroczyste. Ugotowaną tapiokę płuczemy na sicie i dokładnie odsączamy.

Ugotowaną porcję tapioki dzielimy na dwa naczynia, do każdego z nich dorzucamy również po 2 łyżeczki konfitury kokosowej, na konfiturę po 3 duże truskawki, dopełniamy galaretką kokosową i zalewamy wodą źródlaną. Do każdej ze szklanek dodajemy rurkę i łyżeczkę.

Napój pięknie się prezentuje, należy go wymieszać przed wypiciem, aby smaki i tekstury się połączyły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego