A wiecie gdzie te babeczki przygotowałam?
W parowarze moi drodzy, bez użycia piekarnika ;)
Babeczki są przepyszne, najedliśmy się z Oskarem niesamowicie.
Potrzebujemy:
- 3 jajka
- 1 marchewka
- 100 g mięsa, może być królik albo indyk
- 2 łyżki zielonego groszku
- pół pomidora
- 1/4 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- kilka listków tymianku i bazylii
Mięso mielimy lub drobno szatkujemy.
Marchew ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
Pomidora kroimy w kostkę.
Cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno.
Listki tymianku i bazylii siekamy.
Żółtka mieszamy razem z reszta składników, a białka ubijamy na sztywną pianę.
Do masy z żółtek i warzyw dodajemy 2 łyżki ubitych białek, aby nieco rozrzedzić całość. Następnie delikatnie łączymy z resztą ubitych białek.
Wypełniamy silikonowe foremki do babeczek praktycznie po same brzegi, włączamy parowar na 20 minut i gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego