Dość tych mądrości ludowych.
Do przygotowania tego dania wykorzystałam Przyprawę gosposi bez glutaminianu sodu i soli od Rafex. W swoim składzie ma: pieprz czarny - grys, majeranek, bazylia, gorczyca, lubczyk, kolendra, kminek, cebula, kurkuma, czosnek, tymianek, papryka słodka. Wiecie, nie lubię kminku, niecierpię wręcz, tutaj, zupełnie go nie wyczułam, co jest bardzo na plus.
Potrzebujemy:
- podwójna pierś z kurczaka
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 cebula
- 2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżeczki przyprawy gosposi bez glutaminianu sodu i soli
Ponadto:
- 100 g ryżu, który należy uprzednio ugotować
- łyżka zimnotłoczonego oleju z pestek dyni, ja użyłam Oleofarm
- papryka marynowana
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na patelni na oleju rzepakowym.
Wyłączamy palnik i na patelnię wrzucamy ugotowany ryż i dolewamy łyżkę zimnotłoczonego oleju z pestek dyni.
Podajemy z marynowaną papryką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego