Uwielbiam kokosa pod każdą postacią. Wiórki to jednak za mało, aby smak kokosa był na prawdę intensywny. Potrzeba mi było czegoś więcej.
W oleju kokosowym jestem niemalże zakochana. To jak miłość od pierwszego "niuchnięcia".
Olej kokosowy bardzo dobrze wiąże potrawy, ale nie tylko, jego smak jest wyczuwalny i zmienia ogólny smak potraw, ale na lepsze moim zdaniem. :)
W sklepie Olini możecie go nabyć z 20% zniżką po wpisaniu hasła MamaOskarka. W razie czego piszcie do mnie.
Naleśniki nie mają ani cukru, ani soli, są dla dziecka. Mimo tego kokos nadaje pewnej słodyczy, która jest wyczuwalna.
Potrzebujemy:
- 20 g oleju kokosowego, u mnie olej koko od Olini
- 500 ml mleka
- 250 g mąki pszennej
- 2 jaja
- 4 łyżki wiórek kokosowych, ja użyłam wiórek naturalnych od Olini
Olej kokosowy doprowadzamy do płynnej postaci, dodajemy resztę składników i miksujemy przez chwilę do połączenia wszystkich składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego