My nadal walczymy z anemią, tak więc w naszym jadłospisie króluje pietruszka, szpinak i witamina C. Ale nie powiem - nie narzekamy jest smacznie. Jako, że pogoda w domu jest śliczna i ciepła, chętnie pijemy soki i koktajle. Owocowo-warzywne, żeby ograniczyć spożycie cukru. Ten z awokado ściągnęłam z małej knajpki na starówce w Olsztynie.
Składniki:
1/2 awokado
1 kiwi
2 garście szpinaku
1 garść natki pietruszki
1/2 gruszki (opcjonalnie) 
200 ml wody źródlanej
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić na blendera i zmiksować na gładko. Pić krótko po przygotowaniu, bo inaczej traci składniki odżywcze. 
Smacznego :) Mniam
czwartek, czerwca 11, 2015
Zielony koktail owocowo-warzywny II
awokado
                                    ,
                                  
bez glutenu
                                    ,
                                  
kiwi
                                    ,
                                  
koktajl
                                    ,
                                  
Kuchnia
                                    ,
                                  
napoje
                                    ,
                                  
natka pietruszki
                                    ,
                                  
Potrawy dla dziecka
                                    ,
                                  
smoothie
                                    ,
                                  
szpinak
                                    ,
                                  
wegańskie
                                    ,
                                  
wegetariańskie
 


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego