My nadal walczymy z anemią, tak więc w naszym jadłospisie króluje pietruszka, szpinak i witamina C. Ale nie powiem - nie narzekamy jest smacznie. Jako, że pogoda w domu jest śliczna i ciepła, chętnie pijemy soki i koktajle. Owocowo-warzywne, żeby ograniczyć spożycie cukru. Ten z awokado ściągnęłam z małej knajpki na starówce w Olsztynie.
Składniki:
1/2 awokado
1 kiwi
2 garście szpinaku
1 garść natki pietruszki
1/2 gruszki (opcjonalnie)
200 ml wody źródlanej
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić na blendera i zmiksować na gładko. Pić krótko po przygotowaniu, bo inaczej traci składniki odżywcze.
Smacznego :) Mniam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego