czwartek, lipca 09, 2015

Chłodnik z marynowanych buraczków.

Chłodnik ekspresowy, którego nie
trzeba gotować, co było dla mnie ogromnie ważne. Jedynie jajka trzeba do niego ugotować, ale to już nie kwestia chłodnika, tylko dodatków do niego.

Potrzebujemy:
  • 1/2 litrowego słoika buraczków marynowanych, około 200 g
  • 2 ogórki gruntowe
  • pęczek rzodkiewki
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • gotowane jaja wedle uznania
Buraczki bez marynaty, obrane ogórki i rzodkiewki miksujemy blenderem na gładko. 
Następnie dodajemy jogurt naturalny i całość razem mieszamy. 
Doprawiamy solą i pieprzem. 
Podajemy z jajkami gotowanymi na twardo, obficie posypujemy koperkiem.
Pyszny i szybki chłodnik na upalne dni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger