Dlatego zrobię musu kilka słoiczków, tak na zimę, jeśli nie zjemy go przed zimą. Oj ciężkie losy łasucha :P
Maliny to źródło witaminy C, beta - karotenu, witaminy E, B1, potasu, wapnia fosforu. Są bardzo pomocne przy zwalczaniu przeziębienia, zbijaniu gorączki, czy przy ogólnym wzmocnieniu odporności naszego organizmu.
Banany grają tutaj rolę słodziwa, w zasadzie im starsze banany macie pod ręką tym dżem uzyska więcej słodyczy, banany zmienne są i taki ich urok ;)
Potrzebujemy:
- 1 kg malin
- 2 przejrzałe banany
Maliny gotujemy wraz z bananami połamanymi na mniejsze kawałki. Gotujemy owoce, aż banany nie staną się płynne. U mnie trwało to 15 minut. Co jakiś czas mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego