Ja dzisiaj użyłam hiszpańskiej przyprawy od Eko Maja, znajdziecie ją TUTAJ.
W Eko Maja mieszanki przypraw wychodzą z rąk samej Pani Mistrz! To Jej autorskie receptury, które zadowolą nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.
Potrzebujemy:
- 1kg mielonego mięsa wieprzowego, najlepiej kupić ładny kawałek mięsa i zmielić własnoręcznie w domu, uwierzcie mi, warto
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 jaja
- 3 łyżki bułki tartej, tę również przygotowujemy samemu
- 2 łyżeczki przyprawy hiszpańskiej
- sól, pieprz do smaku
- bułka tarta do obtoczenia
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przyciskamy przez praskę.
Do mięsa dodajemy wszystkie składniki i dobrze wyrabiamy, najlepiej własną dłonią.
Formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. Mi najlepiej smaży się na oleju rzepakowym, ma wysoką temperaturę dymienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego