Jajka, a dokładnie żółtko zawiera dużo bardzo dobrze przyswajalnego żelaza. Jajko jest więc naszym sprzymierzeńcem. Książka zatem niezwykle przydatna, bo jajo to taka prosta sprawa, ale nie do końca. Ile można jeść jajecznicę, czy gotowane jajka na twardo? Kilka razy, a potem się znudzą. Tutaj potrzeba pomysłu, albo najlepiej pomysłów. W książce tej znajdziemy ich aż 60! Może nie wszystkie są dla dzieci, ale wiele z pomysłów można śmiało wykorzystać.
Znajdziemy w niej zarówno przepisy na dania wytrawne jak i desery. Dla każdego coś się znajdzie. Śniadania, obiady, kolacje. Po przejrzeniu tej książki miałam wrażenie, że moja wyobraźnia na temat jajek poszerzyła się ogromnie. Cały czas korzystam z jej pomocy, lekko modyfikuję przepisy inspirując się tymi w książce i wychodzą kolejne dania. Ta wariacja nie ma końca! :)
Więcej Wam nie zdradzę na razie moi drodzy.. polecam serdecznie tę książkę, "Wyśmienite dania z jajek". Kto myślał, że to fanaberie kupowanie książki o "takich zwykłych jajach", ten był w ogromnym błędzie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego