Potrzebujemy:
- 3 marchewki
- 1 burak
- 1 pietruszka
- pół łyżeczki tymianku
- pół łyżeczki rozmarynu
- pół łyżeczki gruboziarnistej soli
- oliwa z oliwek do wykończenia, ja użyłam oliwy dla dzieci Casitas de Hualdo ze sklepu z oliwami Oliwny Raj
Warzywa obieramy i kroimy w cienkie słupki.
Mieszamy z przyprawami i pieczemy w rękawie do pieczenia. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C z termoobiegiem na 30 minut.
Warzywa podajemy na ciepło skropione oliwą z oliwek. Ja użyłam oliwy dla dzieci Casitas de Hualdo, ponieważ mój dwulatek nie przepuści takiej okazji na pieczone warzywka, a wykończenie tą oliwą jest dla niego idealne w smaku. Oliwa jest najbardziej delikatna spośród wszystkich oliw, jakie do tej pory miałam okazję kosztować, bardzo bym chciała się pod tę buteleczkę podłączyć, ale mój Syn nie byłby z tego faktu zadowolony. Dodatkowo ma wspaniałe opakowanie, przyjazne dla oka i takie dziecięce, po prostu :) Warto uczyć dzieci, aby dobra oliwa/olej zawsze towarzyszyły spożywanym posiłkom, ponieważ są pełne polifenoli, witamin i kwasów OMEGA 9.
O godzinie 10 na FP Mama Karmiąca na Facebooku pojawi się konkurs, zapraszam serdecznie!
O godzinie 10 na FP Mama Karmiąca na Facebooku pojawi się konkurs, zapraszam serdecznie!
Uwielbiam takie zdrowe "frytki" :-)
OdpowiedzUsuń